Рады вас видеть, Гость | Регистрация | Вход |




Сегодня
26 Апреля 2024
Энциклопедия мудрости
Форма входа
Меню сайта
Запрошує Василівський професійний ліцей
Опубликовано 19 Февраля 2009 года.
Тут ви отримаєте високий професійний фах та міцні загальноосвітні знання

      Василівський професійний ліцей засновано 4 жовтня 1954 року як училище механізації сільського господарства для підготовки кадрів. За час існування в стінах цього закладу підготовлено більше 15 тисяч кваліфікованих робітників. Нині це училище сільськогосподарського профілю, яке є державною власністю і підпорядковане Міністерству освіти і науки України.

      Як підкреслює директор Василівського професійного ліцею Володимир Мухін, найголовніше завдання, яке сьогодні стоїть перед педагогічним колективом навчального закладу, це підготовка висококваліфікованих робітників, які зможуть успішно конкурувати на регіональномк ринку праці.
      Сьогодні в ліцеї проводиться підготовка робітників з восьми професій як на базі 9, так і на базі 11 класів: «трактористмашиніст сільськогосподарського виробництва», «слюсар­ремонтник», «водій автотранспортних засобів», «кухар», «продавець», «обліковець», «конторський службовець», «оператор комп’ютерного набору». Всі професії проліцензійовані до 2012 року.
     
      Заняття проходять у навчально­виробничому комплексі, розміщеному на території 3 га, який включає навчальний, навчально­побутовий і навчально­виробничий корпуси, машинний двір, стадіон, гуртожиток.
      Навчальний корпус розрахований на 640 учнів, у якому обладнано 22 кабінети, кілька з яких – зразкові. Зокрема, кабінети тракторів і автомобілів, історії, комп‘ютерні класи, 5 лабораторій, 2 майстерні.
      У навчально­побутовому корпусі розміщуються спортивний і актовий зали, їдальня на 200 місць, бібліотека з читальним залом на 60 місць, роздягальні, душові, адміністративні приміщення тощо. В навчально­виробинчому корпусі обладнані лабораторії та майстерні.
     
      Майбутні трактористи­машиністи та водії опановують водіння, підготовку техніки до роботи, вивчення матеріально­технічної частини тракторів, автомобілів, двигунів за допомогою 20 тракторів, комбайна та понад 30 одиниць іншої сільськогосподарської техніки, якою володіє ліцей. А практичні навички вони набувають у навчальному господарстві.
      Студенти, які навчаються на спеціальності «кухар» проходять підготовку у новій лабораторії з сучасним обладнанням та у закладах громадського харчування. Тут випускають кваліфікованих кухарів, які без проблем працевлаштовуються у кафе та ресторанах по всій Україні.
      
      За рахунок прибутку навчального господарства у ліцеї створено магазин­лабораторію, є 10 касових апаратів останніх моделей, які опановують учні спеціальності «продавець продовольчих та непродовольчих товарів». Завдяки високому рівню підготовки, випускники без проблем влаштовуються продавцямиконсультантами побутової техніки, будматеріалів, автомобілів тощо.
      До послуг майбутніх обліковців, конторських службовців та операторів комп’ютерного набора 2 компьютерні класи з 64 комп’ютерами, підключеними до мережі Інтернет. Велика увага надається формуванню компетентності учнів через впровадження освітніх інформаційних технологій.

      Оскільки в ліцеї навчаються не лише мешканці міста, а хлопці та дівчата з Василівського, Михайлівського, Токмацького, Кам’янсько­Дніпровського районів, з Херсонщини і навіть з Криму, керівництво закладу дбає про комфортне проживання таких студентів. У гуртожитку є для цього всі умови: затишні кімнати, душові з гарячою водою, пральна машина, телевізор, холодильники.

      Окрема увага приділяється дітям­сиротам. Для їхнього проживання облаштовано окермий блок гуртожитку. Такі діти забезпечуються підвищеною стипендією, триразовим харчуваням, коштами на одяг і взуття, матеріальною допомогою, путівками до дитячих оздоровчих таборів, для них відкриті накопичувальні рахунки у банку.
      Крім стипендії у 200 гривень на місяць, студентам ліцею виплачуються премії за відмінне навчання, виконання виробничої практики, участь у художній самодіяльності та спортивних змаганнях.
      
      Випускники Василівського професійного ліцею продовжують навчання у таких навчальних закладах, як Василівський аграрний коледж, Мелітопольська аграрна академія, Запорізький національний університет, Запорізький національний технічний університет.
      Керівництво ліцею надає великої уваги працевлаштіванню випускників. Значна кількість учнів працевлаштовується за місцем проходження виробничої практики, частими є замовлення від роботодавців та центру зайнятості. Загалом за отриманими професіями знаходять роботу 94% випускників.
      Шановні майбутні абітурієнти! Вступайте на навчання до Василівського професійного ліцею. Тут ви отримаєте високий професійний фах, міцні загальноосвітні знання, що у майбутньому допоможе вам стати конкурентоспроможними на ринку праці і отримати гарну високооплачувану роботу, бути майстром своєї справи.
Адреса ліцею: 71600, Запорізька обл., м. Василівка, вул. Єсеніна, 1, Професійний ліцей
 
Тел. (06175) 7-44-64 (приймальня директора), 7-23-81 (приймальна комісія), т/факс (06175) 7-44-65
www.licey57.narod.ru      Email:licey57@zp.ukrtel.net


Рубрика: ПРЕДЛОЖЕНИЕ | Просмотров: 1678 | Комментариев: 0

Добавлять комментарии могут
только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Перепечатка материалов в любом виде, без предварительного соглашения - СТРОГО ЗАПРЕЩЕНА! Получить разрешение на перепечатку, можно предварительно связавшись с нами, через форму обратной связи, пожалуйста, укажите тему — "Перепечатка статей".
Календарь публикаций
«  Февраля 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Реклама
Хостинг от uCozРОСТ © 2024Design WildSW